NIEUWS
PROGRAMMABOEKJE 2019
IN DE MEDIA
TOERNOOIHISTORIE
DE EREGALERIJ
DE SPONSORGALERIJ
CONTACT
GASTENBOEK

 

 

SPARTAAN'20 IN EXTRA TIJD NAAR TOERNOOIWINST

Spartaan'20 heeft de zesde editie van het Johanna's Hof U11 Top Tournament op zijn naam geschreven. Het vuurwerk in deze finale bleef in tegenstelling tot voorgaande jaren lang uit. Zowel Spartaan'20 als BFC nam weinig initiatief. In de reguliere speeltijd vielen dan ook geen doelpunten. In de verlenging van twee keer vijf minuten sloegen de Rotterdammers twee keer keihard toe. BFC kwam nog terug tot 2-1, waardoor het nog even spannend werd. Spartaan'20, dat tot de finale geen tegentreffer hoefde te incasseren, hield stand. Toen scheidsrechter Van Heesch voor de laatste keer floot, barstte het Rotterdamse feest op het hoofdveld van FC Castricum los. Na de toernooiwinst in 2016 staat de immense beker weer een jaar in de prijzenkast van voetbalclub uit Rotterdam-Zuid.
AFC'34 eindigde als derde door in de troostfinale de amateurs van Sparta te verslaan.
Marijn Weststate, doelman van v.v. Nieuwerkerk, werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. Jasper van Toorn (BFC) was de beste speler van het toernooi en Mees Adrichem (AFC'34) kroonde zich tot topscorer van het Johanna's Hof U11 Top Tournament. S.V. Den Hoorn keerde met de sportiviteitsprijs terug naar Den Hoorn.  

 

 

 

DE FORESTERS WINNAAR JOHANNA'S HOF U11 TOP TOURNAMENT

 

De Foresters heeft de jubileumeditie van het Johanna's Hof U11 Top Tournament op haar naam geschreven. De boeiende finale, waarin AFC'34 de tegenstander was, leek na een helft met een 2-0 voorsprong voor De Foresters beslist, maar AFC'34 kwam na rust terug tot 2-2. In de slotseconde scoorde De Foresters de 2-3 .  De jonge voetballers uit Heiloo mogen de grote beker een jaar lang in hun prijzenkast bijzetten.

De Foresters eindigde zonder puntverlies als eerste in hun poule. In de kwartfinale rekenden de Heilooër talenten soepel af met  hun leeftijdsgenoten van sc Feijenoord: 4-1. In de halve finale was GVAV Rapiditas, waarvan vijf spelers volgend seizoen bij FC Groningen spelen, het volgende obstakel. De Foresters won overtuigend met 3-0.
Ook hun tegenstander in de finale, AFC'34,  had zich met veel machtsvertoon gekwalificeerd voor de kwartfinale, waar topfavoriet Spartaan'20 met maar liefts 5-1 werd verpletterd. In de kwartfinale rekenden de Alkmaarse voetballers af met Hoofddorp: 3-0.

Zo werd de finale een Noord-Hollands onderonsje. Bij beide ploegen stonden vier spelers, die volgend seizoen bij AZ voetballen, op het veld. Dat maakte deze finale extra interessant. De Foresters had in de beginfase de zenuwen het beste in bedwang. Al na drie minuten lag de bal achter doelman Freek Entius. Geholpen door de snelle voorsprong kwam De Foresters nog voor rust  op 2-0. Met die voorsprong op zak gaf niemand meer een cent voor de kansen van AFC'34. Onder aanvoering van Melle Roele, die werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, kwam AFC'34 terug tot 2-2. Een verlenging lag in het verschiet, maar in de slotseconde besliste De Foresters de wedstrijd alsnog.

GVAV Rapiditas legde beslag op de derde plaats door Hoofddorp met 3-2 te verslaan. AFC won het schaduwkampioenschap. FC Castricum kon weinig potten breken en eindigde als laatste.

Melle Roele ging niet alleen met de beker van beste speler naar huis, maar kroonde zich met tien doelpunten ook tot topscorer van het toernooi. GVAV Rapiditas-doelman Finn van Dijk werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi. Blauw Geel'38/Jumbo won de prijs voor de sportiefste ploeg.

 

Voor alle uitslagen klik hier

 

 

  SPARTAAN'20 UIT GESLAGEN POSITIE NAAR TOERNOOIWINST

 

Spartaan'20 heeft de vierde editie van het Johanna's Hof E-Top Tournament op haar naam geschreven. Hoewel de Rotterdammers vooraf als een van de favorieten voor de eindzege golden, gaf tijdens die finale vrijwel niemand de voetballers uit Rotterdam-Zuid nog een kans. RKAV Volendam leek namelijk die grote wisselbeker mee te nemen naar het dorp van muziek, paling en voetbal. Billy van Duijl scoorde twee keer en daarmee was de beslissing gevallen. Maar Spartaan'20 kwam uit geslagen positie terug. Spartaan'20, dat al eerder in het toernooi liet zien over een ongekende veerkracht te beschikken, drukte het gaspedaal nog eens extra in. Na de magistrale gelijkmaker beslisten de Rotterdammers de wedstrijd: 3-2.
In de kwartfinale trof Spartaan'20 de groepswinnaar uit poule C, AFC'34. De Alkmaaders kregen met 1-0 klop. In de halve finale was BFC de tegenstander. Het duel eindigde in 1-1, waarna Spartaan'20 de strafschoppen beter nam.
RKAV Volendam verpulverde in de kwartfinale het sterke Alphense Boys met 7-0. Ook in de halve finale tegen De Foresters scoorde Volendam er lustig op los: 4-0.
De Foresters eindigde als derde door een bloedeloze 0-0 tegen BFC in de troostfinale. De strafschoppen waren aan De Foresters het beste besteed. sc NEC won het schaduwkampioenschap en eindigde als negende. Fortuna Sittard O10 eindigde als laatste.

Billy van Duijl (RKAV Volendam) kroonde zich met elf doelpunten tot topscorer van het toernooi. BFC-doelman Max Snell was volgens de kenners de beste doelman van het toernooi. Zijn ploeggenoot Alex Messori was de beste speler van het toernooi. De amateurs van Sparta legden beslag op de sportiviteitsprijs.

Voor alle uitslagen 
klik hier

 


GVAV RAPIDITAS REVANCHEERT ZICH VOOR VERLOREN FINALE

 


GVAV-Rapiditas
is winnaar geworden van de derde editie van het Johanna's Hof E-Top Tournament. In de extra tijd versloeg het Reiger Boys met 1-0. Met de toernooiwinst revancheerden de Groningers zich voor de verloren finale van vorig jaar.

Als een van de favorieten voor de eindzege stelde GVAV-Rapiditas niet teleur. Met uitstekend voetbal groeiden zij uit tot een van de publiekslievelingen. In de finale was het ook iets beter dan Reiger Boys, die hun uitverkiezing voor dit toernooi meer dan waarmaakte. Beide teams kwamen in de reguliere speeltijd niet tot scoren. Toen de slotminuut van de verlenging al was ingegaan en iedereen al rekening hield met strafschoppen sloeg GVAV-Rapiditas toe.

De Groningse voetballers troffen in de kwartfinale Quick Boys. De roemruchte Katwijkers hielden GVAV-Rapiditas op 0-0. GVAV-Rapiditas kwalificeerde zich vanaf de strafschopstip voor de halve finale. In de halve finale waren de balkunstenaars uit Volendam de tegenstander. In een spectaculaire wedstrijd trok GVAV-Rapiditas de overwinning naar zich toe. Het versloeg RKAV Volendam met 3-2. 

Reiger Boys rekende op weg naar de finale af met AFC door de strafschoppen beter te nemen en met Spartaan'20 (1-0).

 

RKAV Volendam legde beslag op de derde plaats door Spartaan'20 -volgens veel kenners de topfavoriet- met 1-3 te verslaan. FC Castricum stelde enigszins teleur door het winnen van het schaduwkampioenschap, ofwel een negende plaats. VV De Meern eindigde als laatste.

 

Joris Peijs van FC Castricum kroonde zich tot topscorer van het toernooi. Volendammer Daan Sier werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Doelman Binck Huijkman (Spartaan'20) was de beste doelman op het Johanna's Hof E-Top Tournament. Buitenveldert won de sportiviteitsprijs.

 

Voor alle uitslagen klik hier 

 


AFC´34 KRAAIT VICTORIE OP JOHANNA´S HOF E-TOP TOURNAMENT


AFC'34 E1 heeft de tweede editie van het Johanna´s Hof E-Top Tournament op zijn naam geschreven. De Alkmaarse talenten kraaiden victorie na de gewonnen finale (2-1) tegen
GVAV-Rapiditas. AFC´34 volgt Zeevogels op als winnaar en nam de reusachtige wisselbeker voor een jaar mee naar Alkmaar. 

Vol vreugde nam AFC´34 de reusachtige wisselbeker in ontvangst. Het winnen van het Johanna´s Hof E-Top Tournament is een prestatie van formaat. Van de zestien deelnemende teams staan acht clubs bij de eerste vijftien in de top 100 van amateurclubs met de beste jeugdopleiding. Op de zaterdag voor Pasen was AFC´34 duidelijk de sterkste.  De finale tussen AFC´34 en GVAV-Rapiditas was een kopie van de poulewedstrijd eerder op de dag. In dat duel had GVAV-Rapiditas het betere van het spel en zeker in de beginfase de beste kansen. Pech en een goed keepende Thomas Brand stonden Gronings succes in de weg. AFC´34 was effectiever in de afronding. Eén doelpunt bleek genoeg voor de zege en de eerste plaats in de poule.

De voetballers uit Groningen trapten om half twee af voor hun wedstrijd in de kwartfinale. FC Castricum, dat in de poulefase veel indruk had gemaakt, was de tegenstander. Na 24 minuten voetbal was de eindstand 1-1. In de penaltyserie die volgde, had GVAV-Rapiditas de zenuwen het beste in bedwang. GVAV haalde de finale door na FC Castricum af te rekenen met Spijkenisse. Met een afgetekende 3-0 overwinning op zak en het resultaat tegen AFC`34 in de poulewedstrijd in het achterhoofd had GVAV-Rapiditas veel vertrouwen in een goede afloop. Immers, een ploeg die in de poulefase heeft verloren, wint in de finale vaak wel van dezelfde opponent. Uiteindelijk keerden de Groningse voetballers een illusie armer terug naar het hoge noorden.

Voor GVAV-Rapiditas was het een schrale troost dat zij een van de smaakmakers waren op dit sterk bezette toernooi. Dat leverde ook nog twee prijzen op. De doelman van de Groningers, Mathijs Uilkema, werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi. Zijn ploeggenoot Luciano Valente was volgens de kenners de beste speler van het toernooi. Valente speelt volgend seizoen in het shirt van FC Groningen. 

AFC´34 rekende op weg naar de finale af met Waterwijk. De Alkmaarders hadden daar wel strafschoppen voor nodig. Daarna wachtte de derby tegen stadgenoot Kolping Boys, een van de favorieten voor de eindzege. AFC´34 won overtuigend met 3-1. 

FC Castricum was het toernooi uitstekend begonnen, maar de uitschakeling na strafschoppen, bleek de opmaat voor een teleurstellend einde van het toernooi. De ploeg van trainer Sjoerd Verbeek verloor namelijk net als winnaar AFC`34 geen wedstrijd. Uiteindelijk leverde dat een achtste plaats op. Want ook in de duels tegen De Meern en Waterwijk was FC Castricum de minst gelukkige in de strafschoppenserie. 

Kolping Boys v
ersloeg in de troostfinale Spijkenisse met 4-1. Voorschoten´97-aanvaller Kilian Nikiema werd topscorer van het toernooi. Spijkenisse legde beslag op de sprotiviteitsprijs. 

RKSV Bekkerveld
uit Heerlen eindigde als laatste. Dat mocht de pret bij de Limburgers niet drukken. Spelers en begeleiding waren al een dag eerder naar Noord-Holland gereisd. De ploeg overnachtte bij Stay Okay in Egmond en heeft een rondleiding in het AZ-stadion gedaan. 

Voor alle uitslagen klik hier

 


E-TOP TOURNAMENT 2013 HEEFT MET ZEEVOGELS VERRASSENDE WINNAAR

 

 

 

 

De  finale kende twee toch enigszins opzienbarende finalisten. Outsider Zeevogels nam het op tegen HC en FC Victoria uit Loosdrecht. Zico Buurmeester maakte zich onsterfelijk in Egmond aan den Hoef. Hij tekende laat in de tweede helft voor de enige treffer, waardoor Zeevogels verrassend de cup met de grote oren won.

 

Na de openingsceremonie was precies om tien uur op vier velden het eerste fluitsignaal te horen. Een kleine zeven uur later klonk voor het laatst op die dag het fluitsignaal. De finale was het slotduel in een reeks van achtenveertig wedstrijden.

 

Niet topfavorieten als Buitenveldert, Fortuna Wormerveer en Waterwijk schreven het toernooi op hun naam, maar tien

voetballers uit Egmond aan den Hoef.

 

Een unieke prestatie voor een club met een gering aantal jeugdleden. De fijnproevers wisten dat Zeevogels E1 uit een aantal uiterst talentvolle spelers bestond,

maar of dat genoeg was om het toernooi te winnen.....

 

Al vroeg in de ochtend werd duidelijk dat de Calimero van het toernooi ver zou kunnen komen. Achteloos werd Buitenveldert verslagen en ook de overige twee wedstrijden in de poule leverden een overwinning op.

Zonder punten verlies plaatste Zeevogels zich voor de kwartfinale, waarin Huizen met 2-0 werd verslagen. De nipte 1-0 overwinning op DIOS in de halve finale was voldoende voor een plaats in de finale. En de rest is geschiedenis.  

 

HOOFDSPONSOR JOHANNA´S HOF U12 TOP TOURNAMENT

 

 

 

SUBSPONSORS  

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

  

  

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

  

   

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

   

 

      

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Top
JOHANNA'S HOF U12 TOP TOURNAMENT